29 augustus: feest Hockeyclub Roomburg 80 jaar. Omwonenden welkom!

Op zaterdag 29 augustus wordt er een fantastische openingsdag georganiseerd,  waarbij een mix is gezocht tussen hockey en muziek. Deze dag is niet alleen voor leden, maar ook voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Het initiatief “Hockey en muziek” komt niet zo maar uit de lucht vallen. Door Johan Wakkie (ex directeur KNHB) en de KNHB is er bij de start van dit initiatief gerefereerd aan een brief van minister van OCW Jet Bussemaker. Deze brief van 8 juli 2014 heeft als titel “Cultuur verbindt: een ruime blik op cultuurbeleid”. Het gaat hierbij om de verbinding van de domeinen welzijn, zorg, sport en onderwijs. Er  is van regeringswege een subsidie beschikbaar gesteld om een programma te laten uitwerken om de relatie tussen kunst, cultuur en andere maatschappelijke domeinen te verkennen en te versterken.

LHC Roomburg doet mee aan de pilot van dit initiatief en heeft op basis daarvan het volgende programma samengesteld.

1. ’s Ochtends van 10.00 – 12.00 is er een workshop zeemansliederen voor senioren (65+) uit de wijk,  o.l.v. van zeemanskoor “Rumore di Mare”. Tegelijkertijd zijn er op de velden hockey activiteiten door de jongste jeugd. De senioren krijgen de kans wat van het jeugdhockey te zien waarna een nummer zal worden ingestudeerd én uitgevoerd voor alle aanwezige belangstellenden.

2. Van 13.00 – 17.00 is de jeugd van 8 – 14 jaar (zowel leden als niet-leden via de scholen) aan de beurt. Een middag waarbij afwisselend muziek workshops i.s.m. met de Rockademy en hockey clinics door Heren 1 worden aangeboden. De workshops muziek worden geleid door muzikanten. Er zal o.a. een zang workshop zijn maar ook een E-workshop (van het maken van E-music tot het DJ-en zelf)

3. Vanaf 17.00 is er een feestelijk aangeklede lustrumborrel mét live muziek (een crossover tussen Leids gearriveerd en aanstormend talent). Hiervoor zijn naast de leden, ook buurtbewoners, sponsoren, gemeente en pers uitgenodigd. U bent van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>