Veeg samen de vloer aan met Vuurwerk

Doet u mee aan de jaarlijkse vuurwerkopruimactie?
De gemeente zet na Oud en Nieuw alles in om vuurwerkresten zo snel mogelijk van de straat te halen. Niet alleen willen we allemaal de stad graag snel weer schoon hebben, het is ook een stuk veiliger als de vuurwerkresten zo snel mogelijk na de jaarwisseling worden opgeruimd.

Woningcorporaties, Stedelijk Beheer van de gemeente en Leidse inwoners slaan daarom ieder jaar de handen ineen om deze grote vuurwerk opruimklus samen te klaren. Doet u op 1 of 2 januari ook mee met de jaarlijkse vuurwerkopruimactie?

Hoe kunt u meedoen?

U organiseert zelf, samen met buurtbewoners, een veegploeg. U spreekt met elkaar af op welke dag, 1 of 2 januari, u gaat vegen en hoe laat en op welke locatie jullie aan de slag gaan. Zorg ervoor dat iedereen zijn eigen opruimmateriaal als bezems en vuilniszakken meeneemt. Komt u opruimmateriaal te kort? Geef dit dan bij uw aanmelding door zodat samen naar een oplossing kan worden gezocht.

Om de opruimactie nog iets gezelliger te maken is er budget beschikbaar om tijdens of na de werkzaamheden samen nog iets lekkers te eten en drinken. Want het is natuurlijk ook gezellig om samen met de andere bewoners in de buurt aan de slag te gaan.

Aanmelden

Wilt u zich met een veegploeg voor de vuurwerkopruimactie aanmelden? Stuur dan voor 10 december een mail naar André van Dijk, a.vandijk@onsdoel.nl. Zet in de mail u naam, mailadres, huisadres en (mobiele)telefoonnummer. Geef daarnaast aan uit hoeveel personen de opruimploeg bestaat en op welke dag jullie in welke straat of straten willen gaan vegen. De gemeente neemt na aanmelding contact met u op.

Wilt u wel meedoen, maar hebt u niet zelf een veegploeg, dan kunt u zich aanmelden bij het wijkbestuur bestuur@wijkroomburg.nl , zodat wij een veegploeg kunnen samenstellen.

Maak kan op een buurtcheque van €1000,-

Als u zich met een veegploeg aanmeldt voor de vuurwerkopruimactie, kunt u ook kans maken op een buurtcheque ter waarde van €1000,-. Wilt u kans maken op deze buurtcheque bedenk dan samen met de buurt wat u in de wijk zou willen aanpakken of organiseren. Is er bijvoorbeeld een speelplek waar nodig wat kleine reparaties uitgevoerd moeten worden, wilt u de wijk graag opfleuren met extra planten of bloembakken of hebben jullie zelf een ander idee?

Zet dan jullie idee op papier en vermeld deze bij uw aanmelding. Uit alle ingebrachte ideeën wordt er uiteindelijk één getrokken die met behulp van de buurtcheque kan worden uitgevoerd.

 Samen vegen wij de vloer aan met vuurwerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>