Wijkvisie

De gemeente heeft het aanbod gedaan aan Meerburg en Roomburg om, in combinatie, een wijkvisie te maken. Dit is gestart met een krachtenveldanalyse en zal ook bredere bijeenkomsten voor bewoners omvatten.

Hier volgt spoedig meer info over dit proces.

Een gedachte over “Wijkvisie

 1. Robert van Oirschot

  Beste, er wordt volgens mij al hard gewerkt aan de wijkvisie, en 12 april is er een volgende bijeenkomst in de Arcade. IN de eerste bijeenkomst (o.a. door Stadslab Leiden (mede)gefaciliteerd is er met een aantal bewoners naar de kernwaarden van de wijk gekeken. Daar kwam de volgende top 5 uit:
   Groen in de wijken
   Uitbreiden/versterken van de buurtvoorzieningen
   Kindvriendelijke wijk
   Ontmoetingsplekken in de wijk
   Centraal stellen van mens- en milieuvriendelijkheid

  In deze tweede sessie gaan we brainstormen hoe we de kernwaarden verder kunnen versterken. Hoe maken we de wijk nog groener, kindervriendelijker of hoe kunnen we de huidige buurtvoorzieningen versterken? Hoe gaan we daar de komende maanden mee aan de slag?

  Ik kan zelf niet maar bij deze mijn input: Ik zou het (al heel lang) fantastisch vinden als aan de JC laan ook aan de kant van de flats mooie platanen komen. Dan krijgt het echt laan-allure en wordt de entree van Roomburg, zeker in de lente/zomer, een genot om binnen te rijden. De Drususlaan heeft al aan beide kanten bomen, dus waarom de JC-laan niet?

  Groeten Robert

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>